Tid för städ och vår i Strängnäs

Hej på er!

Vågar man tro att våren snart är på intågande, eller hur känner ni? Här i Strängnäs kan man se lite krokus här och där, men det är fortfarande ganska kallt. Tänk ändå vad glad man blir när solen tittar fram för det värmer ändå ganska skönt. När våren kommer så kommer min lust till att städa och rensa, jag vill få ordning och få plats att släppa in nya energier. Har ni anlitat någon firma för att hjälpa er med städ någon gång?

Jag själv städar ju mycket och har inte ont av det utan tycker tvärtom att det är ganska härligt och rogivande. Undrar om jag är ensam om det … man kan i alla fall se att de är fler och fler som tar hjälp med städ från någon firma, jag hör om det på jobbet och man se olika företagsbilar som erbjuder sina städtjänster. Ibland kan jag reflektera lite över att det aldrig slår fel att energin till att vilja rensa ut gammalt och onödigt kommer vid samma tidperiod varje år. Det är liksom inget särskilt jag ska lämna plats åt, men man är så redo att släppa vintermörkret och släppa in ljuset.

Ett sätt att göra det på är just att städa och rensa. Jag brukar alltid hitta både lite grejer och kläder som jag lämnar till klädinsamling här i Strängnäs, sen så blir det ofta lite grann även till återvinningsstationen. Sen putsar man fönster och skrubbar och har sig, byter gardiner och kanske byter ut en del av inredningen så att det blir mer vår och sommarkänsla. Dessutom fixar man ju och donar ute på balkongen, flyttar ut balkongmöblerna och sätter nån kruka eller blomlåda med nya blommor.

Ju mer jag pratar om det desto mer ser jag fram emot det, men det gör nog de flesta vid det här laget oavsett man börjar städa eller bara tar på sig solglasögonen och ger sig ut. Ha nu en fortsatt fin dag så hörs vi snart igen!